5 Ekim 2015 Pazartesi

Tüvtürk

tüvtürktüvtürk randevuaraç muayene randevutüvtürk randevu almatürktüvtürk tüv randevuistanbulankaraizmir,bursaantalya, tüvtürk şikayet, tüvtürk iş ilanları, tüvtürk haberleri, tüvtürk randevu iptal etme
Türkiye geneline araç muayene istasyonlarına randevu hizmeti ve gerekenler hakkında bilgi alabilmek için:
Tüvtürk gecikme cezası, çalışma saatleri, randevu iptal etme, araç muayene öncesi gerekenler ve muayene de yapılan kontroller konularında ‎şirketimize başvuru yapın, hemen size geri dönüş yaparak, daha hızlı ve kolay randevu almanızı sağlayarak SMS olarak rezervasyon bilgilerinizi de gönderelim.

araç muayene

Trafiğe çıkan motorlu ve motorsuz araçların Tüvtürk istasyonlarında teknik yeterliliklerinin, kontrol edilerek tespit edilmesine denir.
araç muayene randevu
İnternet ya da telefon üzerinden, ruhsat bilgileriyle birlikte, araç plakası, araç cinsi ve araç muayenesi için aracın durumuna ve cinsine göre gerekenler hakkında araç muayenesi yaptıracak olan vatandaşların bilgi edinilmesi sağlanarak istediğiniz araç muayene istasyonuna uygun tarih ve saat aralığına yapılan kayıt işlemine denir.
Yakıtınız, zamanınız ve gereksiz masraflardan tasarruf edin.
Bir plakaya alınan Tüvtürk randevu başka bir araç plakası ile değişikliği yapılamamakta olup, randevu kaydı tamamlanmış bir aracın ruhsat sahibi dışında başka biri tarafından muayene yaptıracak ise son bir ay içinde bir başkası adına muayene yaptırmamış olması gerekmektedir.
Araçların türüne ve kullanım şekline , zorunlu olarak yılda 1 kez ya da iki yılda 1 kez yapılmaktadır. Araç işlemi Avrupa standartlarına uygun olarak Tüvtürk araç istasyonlarında Türkiye genelinde tarafsız bir şekilde yapılmakta olduğu bilinmektedir..
TÜVTÜRK vizesi zorunlu olarak (kamyon, çekici, kamyonet, minibüs, otobüs) yılda 1 kez (otomobil, motosiklet, traktör, jeep) cinsi araçlar ise iki yılda 1 kez yapılmaktadır.
Tüvtürk ten daha hızlı ve kolay nasıl araç muayene randevu alınır? Araç muayene istasyonlarında en çok nelere bakılıyor? Araç muayenesi için en çok merak edilenler? için gerekli evraklar ve koşullar nelerdir? 
Tüvtürk araç muayene randevu sisteminde aynı plakaya ait aracın yılda iki defa randevu alma, üç defa değişiklik yapma hakkına sahip olunduğu aksi takdirde randevusuz hizmet veren araç muayene istasyonlarına gitmek zorunda kalacağınızı, saatlerce sırada bekleyerek zaman kaybına uğrayacağınızı ve hatta aracın fenni muayene işlemini yaptıramayacak olduğunuzu unutmayınız!
Tüvtürk te bir plakaya alınan araç randevusu başka bir araç plakası ile değişikliği yapılamamaktadır.”
Tüzel kişiler adına kayıtlı araçlarının yaptırılabilmesi için o kurumun çalışanı ise o kurum tarafından düzenlenmiş yetki yazısı, imza yetkilisi ise imza sirküleri, bunların dışında başka bir şahıs yaptıracak ise noter onaylı vekaletname istenmektedir. Kamu ya da dernek araçlarının muayene yaptırılabilmesi için yaka kartı veya yetkilendirme yazısı istenilmektedir. Çok yoğun çalışan araç muayenesi yapan istasyonlara randevu alıyorsanız, muayene süreci için ortalama 1-2 saatinizi ayırın, zaman planınızı buna göre yaparak, Tüvtürk rezervasyon sisteminden size aldığımız randevu çalışma saatleri, muayenenin başlama saati değil, araç sahibinin muayene istasyonuna gittiğinde müşteri kabul işlemlerinin yapılacağı yarım saatlik arayı belirtmektedir. Araç muayene rezervasyon işlemleri, kabul işlemlerine takiben, ortalama 1 çalışma saati sürmektedir. İstasyon alanına giriş, müşteri kabulü ve gişelerden ücret ödeme ile muayene süreci de göz önüne alındığında, özellikle şehir merkezlerinde yer alan istasyonlarda ortalama 2 saatlik bir zaman ayırarak, planınızı buna göre yapmanızı tavsiye etmekteyiz.
Araç muayene randevusu ve danışmanlık hizmeti almak için başuru yapın, size ulaşarak, birlikte randevu alarak araç muayenesi için gerekenler hakkında teknik ve detaylı bilgiler verelim. Araç muayene randevu bilgilerinizi ve gerekli bilgileride unutmamanız için cep telefonunuza SMS olarak gönderelim. 
Tüvtürk Türkak tarafından akredite edilen, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı denetiminde çalışan özel bir şirkettir. Kamu ya bağlı resmi bir devlet kuruluşu değildir. Türkiye genelinde periyodik araç muayenesi, yola elverişlilik muayenesi, tadilat sonrası muayene,  zorunlu muayene, egzoz gazı emisyon ölçümü ve tespit muayenesi hizmetleri görevi verilen Doğuş Otomotiv, TÜVSÜD, Bridgepoint ortaklığından oluşmaktadır.
Tüvtürk bu hizmetleri uluslar arası standartlarda Trafik ve araç güvenliğine katkı sağlaması hedeflenerek bağımsız, tarafsız ve dürüst çalışması için görevlendirilmiştir. Tüvtürk web sitesi üzerinden de bu bilgilere ulaşabilirsiniz.
Tüvtürk 81 ilimizde 300′ e yakın noktada istasyonları, 3.500 çalışanı ile Türkiye’nin her yerinde alt işletmecileri ve iş ortaklarıyla beraber hizmet verir.
Tüvtürk rezervasyon sistemine geçtikten sonra araçlarda bulunması gereken ekipmanları, sızdırmazlık belgesini, far ayarlarını hafif kusurlu olarak zorunluluktan çıkartarak, Şoförler ve Otomobilciler Federasyonundan alınan ek 1 belgesini,egzoz muayenesini istasyonlarda vermeye başlamıştır.
“Belirli periyodlarda yapılması gereken araç muayene için uluslar arası standartlarda gerçekleştiren Tüvtürk, trafik ve araç güvenliği konusunu amaçlayan kendi mesai saatleri içinde hizmet veren özel bir şirkettir”
Sadece randevu alınarak gidilmesi zorunlu Tüvtürk araç muayene istasyonlarına araç muayene randevu alınarak gidilmesi ve bu istasyonlarda aracınızda ağır kusurlar tespit edilmesi sonucu araç muayene tekrarına kalarak yine aynı istasyona araç muayene tekrarı randevusu alınarak gidilmesi zorunlu olup, tespit edilen ağır kusurların 30 gün süre içinde tamamlanarak mutlaka tekrara gidilmesi gerekmekte olup aksi taktirde yeniden araç muayene randevusu alarak araç muayene ücretini tekrar ödemek zorunda kalırsınız.
Araç Muayene Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Araç muayene randevu alırken araç plakası, aracın cinsi. araç tipi, istasyonu, iletişim bilgileri ve randevu aldığınız tarih – saat bilgilerini eksik veya hatalı girmeyiniz. Araç muayenesi için randevu aldığınız bilgileri not ediniz.
  • Tadilatlı araçlarda : lpg dönüşümü yaptıracak iseniz Tmmob Makina Mühendisleri Odasına http://lpgrandevu.mmo.org.tr/ sitesinden randevu alarak sızdırmazlık belgesi alarak, tadilat yaptırdığınız kurumdan proje (tadilat montaj belgesi) , zorunlu trafik sigortanızın süresi geçmiş ise yenileyerek bir örneği, nüfus cüzdanı, ehliyet yada pasaportunuzun aslı, araç muayene ücreti varsa gecikme ücretini hesaplayarak yanınızda yeterli nakit bulundurarak ( kredi kartı ile istasyonlarda tahsil edilmiyor ) , şirket, kamu veya başkası adına muayene  işlemi yaptırılacaksa buradan gereken koşullarda detayları inceleyin.
  • Tüvtürk genel olarak kendi kendinize yapacağınız ön kontroller;  dörtlü ikaz sistemi, sinyaller, korna, emniyet kemerleri, lastiklerde hasar -yırtık durumu, cam yıkama sistemi, lpg li araçlarda gaz kaçağı – sızıntı, traktör römorkları, römork ve yarı römork kamyonların arkasında uygun arka işaret levhası takılı durumda olmalı, Minibüs ve otobüs araç sahipleri, araçlarda, acil çıkış levhalarının ve yeterli adette acil çıkış çekicinin bulunması, kamyon, römork ve yarı römorkların arkasında ve yanında çepe çevre boylamasına uygun reflektif şeritler takılı
    durumda olmasıdır.
  • Asıl kontrol muayene Tüvtürk istasyonundan araç muayene uzmanlarınca yapılmaktadır. Araç sahiplerinin kendilerinin yapacakları kontroller sonrası tespit edecekleri kusurların tamamen giderilmesinin araçlarının muayeneden mutlaka geçeceği anlamına gelmeyeceğini, muayene sırasında sadece”ün teknisyenleri tarafından tespit edilebilecek farklı kusurların da her zaman olabileceğinin unutmayın!

TÜVTÜRK TEN AÇIKLAMA

Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı (EPA)’nın yayınladığı bir rapora dayanarak bir otomotiv grubunun bazı dizel araçlarının ABD Çevre standartlarına uymadığın tespit etmesini takiben başlayan süreçle birlikte, TÜVTÜRK tarafından yapılan egzoz gazı emisyon ölçümlerine dair araç sahiplerinden sıkça sorular yöneltilmekte olup basında yer alan haberlere göre, bir kamu kurumu olan Amerikan Çevre Koruma Ajansı (EPA) ile ilgili otomotiv grubu arasındaki mevcut durum, araçların ilk ithaline yönelik izinlerin alınması (homologasyon) ile ilgili testleri içermekte. Araçların trafiğe çıkış sonrası belli yıl sonunda yapılan periyodik egzoz gazı emisyon ölçümlerinin bu olay ile bir bağlantısı bulunmamakta olduğu ifade etti.
Trafiğe ilk çıkışa yönelik yasal izinlerin alınması için yapılan ölçümler, periyodik ölçümlere göre farklı ve daha geniş kapsamlıdır. Aşağıdaki bilgileri de bu vesileyle ayrıca paylaşmak isteriz ki: Türkiye’de periyodik araç muayenesi için de gerekli olan egzoz gazı emisyon ölçümleri, TÜVTÜRK’le birlikte, bu konuda kendisi ayrıca yetki almış birçok noktada yapılmaktadır. Egzoz gazı emisyon ölçüm hizmeti vermek isteyen kurumlar mevcut durumda iki farklı belgeden (TS EN ISO IEC 17020 veya TSE 12047) birine sahip olmak zorundadır. TS EN ISO IEC 17020 bağımsız muayene kuruluşlarını düzenleyen özel bir akreditasyon standardı iken, TSE 12047 otomotiv servislerine yönelik bir standarttır. Bunlardan herhangi birine sahip olmayan kurumlar egzoz gazı emisyon ölçümü için T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmezler. Şu anda bu alanda Türkiye’de A tipi 17020 akreditasyonuna sahip olan tek kuruluş TÜVTÜRK’tür. TÜVTÜRK, bağımsız A tipi bir muayene kuruluşu olarak kayıtlarımıza göre tüm egzoz emisyon ölçümlerinin yüzde 35’ini yaparken, geri kalan yüzde 65’i ise TSE 12047’ye sahip otomotiv servisleri tarafından yapılmaktadır. Yani tüm egzoz ölçümlerinin 3’de 2’si, bizzat otomotiv bayileri/yetkili servisleri tarafından yapılmaktadır.

TÜVTÜRK bu konuda

Farklı bir imtiyaza sahip değildir. TS EN ISO IEC 17020, A tipi muayene kuruluşunun “Bağımsız, tarafsız ve dürüst” olmasını ve denetimlerinin de buna göre yapılmasını şart koşmaktadır. TÜVTÜRK’ün denetimleri, bir kamu otoritesi olan Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından yapılmaktadır. Bu kapsamda, egzoz emisyon ölçümü sürecine otomotiv firmalarının dahil olması yasal açıdan izin verilen bir durum olmasının yanında, egzoz emisyon ölçümü konusunda Türkiye’de “Bağımsız, tarafsız ve dürüst” A tipi muayene kuruluşu olarak akredite edilen ve denetimleri buna göre yapılan tek kurum TÜVTÜRK’tür.
TÜVTÜRK’ün
Hissedarlık yapısı ile ilgili olarak ise şunları paylaşabiliriz; Rekabet Kurulu’nun 03.02.2005 tarih ve 05-07/55-22 sayılı kararıyla, Türkiye genelinde araç muayene hizmeti sunmasında sakınca görülmeyerek her iki bölge için ayrı ayrı açılan ihaleleri kazanan ve bugüne kadar söz konusu kamu hizmetini başarıyla ifa eden TÜVTÜRK, ortaklık yapısını da otomotiv kuruluşlarının muayene işinde yer almasına sınırlar getiren söz konusu Rekabet Kurulu kararı, Türk Akreditasyon Kurumu’nun görüşleri ve TS EN ISO IEC 17020 Standartı doğrultusunda oluşturmuştur. Bu sınırlamalar doğrultusunda, bir otomotiv şirketi, TÜVTÜRK gibi bir muayene kuruluşunda hakim ortak olamamaktadır.
Buna istinaden, Doğuş Otomotiv de bildiğiniz üzere TÜVTÜRK’ün sadece %33 oranında hissesine sahip olup, geri kalan hisseler Alman menşeili TÜV SÜD AG ve İngiliz menşeili Bridgepoint sahipliğindedir.”